Szybki Pad Thai
Szybkie i egzotyczne danie z woka.
- Claudia
Składniki:
- 1/2 opakowania makaronu sojowego
- 2 małe jajka
- sól
- olej słonecznikowy
- olej sezamowy
- 2 posiekane ząbki czosnku
- papryczka chili (bez pestek)
- 1/2 opakowania mrożonej mieszanki warzyw chińskiej
- filet z piersi kurczaka
- szczypior z dymki
- szklanka kiełków (może być mung z puszki)
- posiekana kolendra
sos:
- po 3 łyżki sosu sojowego i ostrygowego
- cukier i sok z cytryny do smaku
Makaron przyrządzamy wg przepisu na opakowaniu. Jajka roztrzepujemy z odrobiną soli, wylewamy na lekko natłuszczoną, rozgrzaną patelnię i smażymy omlet, odkładamy. W woku mocno rozgrzewamy łyżkę oleju sezamowego, wrzucamy posiekany czosnek, smażymy. Dokładamy pokrojoną w cienkie krążki papryczkę chili, dorzucamy kolejno: warzywa (zamrożone) i smażymy 2 min, pokrojone w paski mięso i smażymy, aż złapie kolor z każdej strony, osączony makaron, kiełki i sos wymieszany z podanych składników, mieszamy i smażymy 1 min. Dokładamy porwany na kawałki omlet, smażymy kilkanaście sekund. Przed podaniem posypujemy szczypiorem i kolendrą.
CERAMICZNY WOK 50% TANIEJ
Specjalna oferta dla czytelników Claudii
Cena regularna 109 zł
Cena promocyjna 54,50 zł
Zadzwoń i zamów:
Tel. 22/ 512 54 31
www.daniezwoka.pl