Reklama

Porcja: 249 kcal
Przygotowanie: 25 minut
Na 10 porcji:
● 20 wiejskich jajek
● 5 łyżek musztardy z gorczycą
● mały słoiczek majonezu
● mały słoik konserwowych pieczarek
● szczypiorek
● dymka do dekoracji
● sól
● pieprz

Reklama

Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać. Majonez wymieszać z musztardą, doprawić pieprzem i ewentualnie solą. Jajka i pieczarki ułożyć na półmisku, polać sosem majonezowo-musztardowym. Posypać drobno pokrojonym szczypiorkiem. Półmisek przybrać malowniczo dymką.

Reklama

przygotowanie potraw: Restauracje "U Fukiera" i "Słodki-Słony"
Zobacz inne przepisy Magdy Gessler na Wielkanoc. Zapraszamy na kobieta.pl

Reklama
Reklama
Reklama