Sałatka marchewkowa z jabłkiem
Przygotowanie: 20 minut
Porcja: 150 kcal
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 31.03.2005, 07:47
Reklama
- 75 dag marchewki
- sok z 1 i 1/2 cytryny
- 3 łyżki oleju
- 3 kwaśne jabłka
- sól, pieprz
- szczypta cukru
Reklama
Marchewki obrać, umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Sok z cytryny wymieszać z olejem, przyprawić do smaku cukrem oraz szczyptą soli i pieprzu. Sosem polać marchewkę, wymieszać.
Jabłka obrać, przekroić na pół, wyciąć gniazda nasienne. Miąższ pokroić w niedużą kostkę.
Jabłka dodać do marchewki, wymieszać. Wstawić na 10 minut do lodówki, by się "przegryzła".
Reklama
Reklama
Reklama