Jajka z kolorowymi farszami
Jajka na wielkanocnym stole być muszą! Proponujemy Ci nieco szaleństwa i jajka z kolorowymi farszami!
- Ewelina Dybicz, Claudia
Opublikowano: 27.03.2015, 09:55
Reklama
Porcja: 399 kcal
Przygotowanie: 30 minut
Na 6 porcji
Reklama
- 6 jajek ugotowanych na twardo
Farsz buraczkowy:
- ugotowany burak
- 2 łyżki serka homogenizowanego
- łyżeczka tymianku
- chrzan
- sól
- natka
- plasterek cytryny
- różowy pieprz
Farsz kurkumowy:
- 2–3 łyżki serka homogenizowanego
- szczypta kurkumy
- sól
- odrobina płatków chili
- rzeżucha
Farsz koperkowy:
- 2–3 łyżki serka homogenizowanego
- łyżka koperku
- sól
- 1/2 łyżeczki pikantnej musztardy
- pieprz
Reklama
Jajka obrać. Z każdego odciąć górną część białka. Wyjąć żółtka i posiekać drobno razem z odciętym białkiem. Podzielić na trzy części. Burak posiekać i wymieszać z jedną częścią posiekanych jajek, serkiem, tymiankiem. Dodać chrzan i sól do smaku. Farszem napełnić dwa białka, udekorować natką, cytryną i pieprzem. Serek wymieszać z kurkumą, drugą częścią jajek, solą i płatkami chili. Masą napełnić dwa kolejne białka. Udekorować rzeżuchą. Serek wymieszać z koperkiem, solą, musztardą i świeżo mielonym pieprzem. Masą napełnić ostatnie białka.
Reklama
Reklama
Reklama