Herbata zimowa
Na ostatnie zimowe dni!
- Claudia
Opublikowano: 05.03.2014, 10:35
Reklama
porcja: 138 kcal
przygotowanie: 20 minut
na 4 porc
Reklama
- 2 torebki czarnej herbaty
- garść gwiazdek anyżu
- 2–3 łyżki miodu
- 2 pomarańcze
- 2 łyżki soku wiśniowego
Reklama
Herbatę zalać 4 szklankami wrzątku. Wrzucić gwiazdki anyżu. Odstawić, aż napar się zaparzy. Torebki wyjąć. Do herbaty dodać miód do smaku i wymieszać. Pomarańcze sparzyć, pokroić w plasterki. Włożyć do 4 szklanek. Do każdej porcji wlać po łyżce soku wiśniowego. Zalać herbatą. Zaraz podawać.
Nasza rada:
Jeśli herbata nie jest przeznaczona dla dzieci, możesz dodać do niej 1–2 kieliszki rumu. Smak herbaty wzmocnisz też kilkoma łyżkami porto lub nalewki owocowej
Reklama
Reklama
Reklama