Frytki z batatów
Przekąska inna niż wszystkie!
- kobieta.pl
Opublikowano: 04.05.2015, 11:40
Reklama
Jeśli chcesz zastąpić smażone frytki czymś innym i trochę mniej kalorycznym zapraszamy do wypróbowania pieczonych frytek z batatów.
Składniki:
Reklama
- 4 bataty
- dwie łyżki oliwy z oliwek
- sól, pieprz
- kilka listków rozmarynu
- sos barbecue lub ketchup
Reklama
Bataty obierz ze skórki, umyj, pokrój w długie kawałki - tak jak frytki. Rozłóż je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia lub w formie silikonowej. Skrop oliwa, posyp rozmarynem i solą. Piecz około 40 minut w temperaturze 195 stopni. Podawaj z ketchupem lub sosem barbecue. Smacznego!
Reklama
Reklama
Reklama