Filety z soli w śmietanowym sosie
Chcesz wprowadzić do jadłospisu więcej potraw z ryb, ale brak ci przepisów? Oto filety rybne w śmietanowym sosie!
- Claudia
Opublikowano: 20.10.2014, 08:49
Reklama
Porcja: 470 kcal
Przygotowanie: 25 minut
Na 4 porcje
Reklama
- 8 filetów z soli
- 1/2 pęczka natki
- garść liści melisy
- 2 ząbki czosnku
- 400 ml kremówki
- 2 łyżki kaparów
- szczypta mielonej gałki muszkatołowej
- łyżka oliwy
- 4 łyżki startego parmezanu
- sól
- pieprz
Reklama
Rybę opłukać, osączyć. Natkę i melisę drobno posiekać. Czosnek obrać, przepuścić przez praskę i wymieszać z kremówką, zieleniną i kaparami. Doprawić do smaku solą, pieprzem, gałką muszkatołową. Rybę włożyć do wysmarowanego oliwą naczynia żaroodpornego. Polać śmietaną z dodatkami. Posypać parmezanem. Piec przez 15–20 minut w piekarniku nagrzanym do 200°C.
Reklama
Reklama
Reklama